Zweethut

'Wat is de naam van het verlangen' vraagt ze de wijze. Na een lange zoektocht antwoordt hij haar: 'het verlangen is dat wat je roept. Je kunt het alleen zelf een naam geven. Soms is er ineens een vonk je die verwonderd stil doet staan en tegelijkertijd maakt dat je op weg gaat. Eén ding kan ik je wel zeggen; de naam van het verlangen betekent thuiskomen'.  


De zweethutceremonie is een oeroude traditie. Een ritueel van alle rassen en tijden. Er wordt gezweet in een rondhut die de baarmoeder van de aarde representeert (de ontvankelijke, zorgende kracht). In de vuurplaats, de representatie van de zon (de dynamische en creatieve kracht), worden de stenenroodgloeiend gemaakt. De stenen worden dan, als ware het 'zaadcellen', in de 'baarmoeder' gebracht ter bevruchting van de levens en het bewustzijn van de deelnemers. De mogelijkheid tot wedergeboorte aanreikend.


Onze benaderingswijze is geïnspireerd door de tradities van oost, west, zuid en noord. De zweethutceremonie omvat deuren (of rondes) die elk gewijd zijn aan een windrichting en de daarmee corresponderende aspecten van het lichaam. Er wordt gewerkt met de kracht van liederen, klank, intenties, richten van aandacht, gebed (in een niet religieuze context), het woord en de stilte.

In deze 'baarmoeder' binnentreden is een krachtige ervaring die al onze zintuigen en organen stimuleert. Het lichaam zuivert van gifstoffen, stress en overbodige energetische ballast die we onbewust meedragen. De ceremonie stelt ons in staat om ons leven te transformeren en de manier waarop we de wereld rondom ons ervaren vanuit een nieuw perspectief te zien. Ons inzicht te verdiepen in wat het leven werkelijk betekent en open te staan voor vernieuwing en welzijn.

Adres: Nuchten 98, 9506 Idegem
Aanvang: 10u30 
Bijdrage: 50 euro
Data 2024: 14/01 (Vuur), 3/02 vrouwenzweethut, 17/03 vrouwen zweethut, 14/04 (Aarde), 26/05 Kruiden zweethut, 18/08 Kruiden zweethut,  15/09 (Water), 20/10 vrouwenzweethut, 2/11 voorouder zweethut, 17/11 (Lucht)
Data: Ouderkind zweethut 2024:   http://thekeyoflife.be/nl/ouderkind-zweethut
Data: vrouwenzweethut 2024: 3/02, 17/03, 20/10
Data: 4 elementen zweethut 202
4:  (50 euro alle materiaal inbegrepen) 14/01 (Vuur), 14/04 (Aarde), 15/09 (Water), 17/11 (Lucht)
Data: Voorouderzweethut 2024:  2/11 zie info hieronder
Data: Kruidenzweethut 2024:
26/05 https://tickets.thekeyoflife.be/event/kruiden-zweethut-2/ en 18/08 https://tickets.thekeyoflife.be/event/kruiden-zweethut/
Inschrijven kan via: https://tickets.thekeyoflife.be/
Ontvang je graag onze nieuwsbrief? Schrijf je dan in via deze link
http://thekeyoflife.be/nl/nieuwsbrief

De 4 elementen zweethutten (50 euro)
In deze  4 zweethutten verbinden wij ons op een diepe en intense manier met de 4 elementen: Vuur, Aarde, Water en Lucht.
Elke hut wordt voorafgegaan door een ceremonie ter inleiding van de verbinding met het element dat op dat moment in de hut zal gevierd worden.


Element vuur: Vuurceremonie + zweethut van het Oosten
Element Aarde: Pago a la tierra ceremonie + zweethut van het Zuiden ttps://tickets.thekeyoflife.be/event/zweethut-aarde/
Element Water: Holy water ceremonie + zweethut van het Westen https://tickets.thekeyoflife.be/event/zweethut-water/
Element lucht: Sacred breath ceremonie + zweethut van het Noorden https://tickets.thekeyoflife.be/event/zweethut-lucht/ 

De voorouder zweethut (50 euro)
Deze zweethut staat in het teken van de voorouders en zal eindigen met een rituele voedsel offerande aan onze voorouderplek. 
Graag inschrijven via contact@thekeyoflife.be
In onze cultuur bezoeken wij op 1 november onze dierbare overledenen op hun laatste rustplaats. In Mexico viert men uitbundig de dag van de doden. De Keltische traditie viert dit moment als een nieuw begin, een nieuwe levenscyclus en een moment waarop de wereld van de voorouders het dichts bij onze materiële wereld staat.
Wij zullen onze voorouders een plekje geven in onze gebeden tijdens de hut en een plekje aan de tafel tijdens het eten om vervolgens een offer te brengen aan onze voorouderplek waar je jou kan richten tot jouw voorouders.

De Kruidenzweethut (50 euro)
In de kruidenzweethut of 'herbal steam' ligt de focus niet zozeer op de intense hitte. We krijgen de mogelijkheid aangereikt om onszelf diep te reinigen door middel van inheemse kruiden in de vochtige, baarmoederlijke warme van de 'herbal steam'. Er wordt in 4 etappes met 4 verschillende kruidenbereidingen gewerkt voor het intense reinigen van ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

De stiltezweethut (50 euro)
De titel zegt het zelf, we gaan in stilte de krachtige transformatie van een zweethut beleven.

Review:
H
oi Carla, Wim,

Nogmaals bedankt voor het organiseren en aanbieden van de stilte zweethut. Het was een prachtige setting, de zweethut zelf was inderdaad zeer intens en het heeft dan ook een zeer positieve werking gehad, zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel. Ik vind het dan ook een van de krachtigste ceremonies die ik al gehad heb.De energie is super goed. Lichamelijk is er herstel. P

Bubbel zweethut zie

We hebben een kleinere hut gebouwd dus kunnen we nu ook 1 op 1 of een zweethut aanbieden voor enkele vrienden of familieleden.

 

 


Praktisch

Arriveren tussen 10u30 en 10u50, we beginnen stipt om 11u, einde voorzien rond 19u
Deelname: 50 euro
Inschrijven via contact@thekeyoflife.be

Wat mee te brengen?
Een stukje fruit om tijdens de middag te nuttigen
Een maaltijd om te delen na de zweethut
Een omslagdoek, badpak/bikini,… (naar keuze) en een handdoek/badjas
Slippers of schoenen die makkelijk aan en uit gaan en die je kan achterlaten aan de zweethut
Kledij aangepast aan het weer
Muziekinstrumenten
50 euro (zie hier boven)

Wat voorzien wij?
Soep en brood na de zweethut en tijdens de dag koffie, thee en een koekje
Parkeer bovenaan of beneden tegen de muur

Als je voor de eerste keer komt, geeft de GPS aan het begin van de straat aan dat je jouw bestemming hebt bereikt, rij nog een paar 100 meter verder tot aan nummer 98 (hoge muur met poort).
Kom je met de trein, kies dan station Zandbergen (tussen Denderleeuw en Geraardsbergen) en geef ons een seintje op 0479 29 79 29

Tip:
neem een licht ontbijt en drink voldoende water de dagen ervoor en de dag zelf

Hartklachten, spataders, bloeddrukproblemen? Neem eerst contact op met je dokter

 

Blijf op de hoogte van tips en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief! INSCHRIJVEN