Natuurcoaching enzo

 

Without rain nothing grows, learn to embrace the storms in your life.

 Als mensen mij vragen wat ik doe dan antwoord ik altijd: 'ik breng de mensen terug dichter bij de natuur en dus ook dichter bij hun eigen natuur, hun essentie'.

 

Want in de gejaagdheid van vandaag, het instant gebeuren, het geen tijd meer hebben voor, vergeten we wel eens dat we deel uitmaken van de natuur, van onze omgeving.

De natuur, onze aarde staat gelijk aan ons fysieke lichaam en vaak zijn we de verbinding met ons lichaam, ons voelen kwijt.
Natuurcoaching kan ons die verbinding brengen, kans ons terug leren om onze zintuigen te gebruiken, aanwezig te zijn in het hier en nu. Het is de natuur inzetten om terug richting te geven aan ons leven, onze situatie helder te krijgen en met focus ons pad te bewandelen.

Een sjamaan zei ooit: de langste weg in ons leven, is de weg van ons hoofd naar ons hart.

 

Een dergelijk traject kan bestaan uit 1 op 1 sessies waar we samen de natuur intrekken maar het kunnen ook sessies zijn waar we aan het werk gaan met de natuur en oefeningen, visualisaties, NLP, geruik van het medicijnwiel,....

 

Misschien heb je wel nood aan een deathlodge of een Vision Quest of een zweethut, ook deze rituelen kunnen 1 op 1 gebeuren (meer informatie vind je hieronder).

The darkest nights produce the brightest stars

 

Je kan voor deze sessies terecht bij Carla Van Den Eeckhoudt voor de regio Oost-Vlaanden en bij Jan Pemen voor de regio Antwerpen

 

We maken gebruik van onderstaande rituelen:Natuurcoaching

 

 

 We laten ons inspireren en begeleiden door de natuur
 We gaan in dialoog met elkaar en met de natuur

 We gebruiken al onze zintuigen
 We gebruiken de cyclus van de natuur om bij onszelf dingen helderder te krijgen
 Uit je hoofd, in je lijf
 
 

 Loop niet voor me uit, ik zal misschien niet volgen.
 Loop niet achter me aan, ik zal misschien niet leiden.
 Loop gewoon naast me en wees mijn vriend.


 
Deathlodge:

 

Laat los wat je niet meer dient en bedankt wie jou ooit gediend heeft.

In dit ritueel wordt  er eerst geheeld wat we in ons verleden dienen op te ruimen. 

Daarna wordt er afscheid genomen van onze huidige manier van zijn. Om zo op een geheelde manier terug geboren te worden.

 

 

Programma:

 • introductie tot het ritueel 
 • het afleggen van onze maskers
 • het opbouwen van jouw persoonlijke hut waar je de nacht doorbrengt.
 • de beëindiging van het ritueel met een zweethut de ochtend erop.

 

Kom tot de essentie van jezelf door je verleden te onderzoeken en je verleden te helen. Dit helpt ons vaak onzichtbare thema’s op te klaren:

 • Je keert terug naar gebeurtenissen en ontmoetingen met mensen. Het feit dat jij op weg bent naar je dood zal een ander licht werpen op de situatie.
 • Bewuste of onbewuste gehechtheden met mensen of zaken die je niet meer dienen los te laten.
 • Onafgewerkte situaties waar veel emotie aan vastkleeft op te helderen
 • Je denkt na over hoe je jouw nieuwe leven ziet en hoe je jouw gaves wil inzetten.
 • Onderzoek jouw relatie met het Grote Mysterie doorheen je leven.
 • Nodig mensen die uit die voor jouw veel betekend hebben uit, in Spirit. Wat wil je hen nog zeggen? Wil vergeven of wil je bedanken of wat durfde je hen nooit te zeggen.. Wat zijn je laatste woorden aan hen?

Het helen van jouw relaties en het heelmalen is vaak het belangrijkste werk tijdens deze hut

 

 • Bij het deathlodge ritueel kan je benoemen waar je het met sommige personen moeilijk mee hebt gehad of wie je niet hebt kunnen bedanken. Hoe jij jou laatste moment afrond bepaal jezelf. Kies je voor de nieuwe weg van vergeving en dankbaarheid of keer je terug naar het oude.
 • Een deathlodge is een bewustwordingsproces van wat er zich afspeelt in onszelf en wie we zijn in relatie tot 

 

 

Het is het sterven van onze oude manier van zijn.Vision Quest


Jezelf terug één maken met Gaia, moeder aarde door vasten en aanwezig zijn. Een diepe reiniging op fysiek, emotioneel, en energetisch vlak. Het regenererend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om zo in contact te komen met Spirit en jouw diepste bedoeling van het leven.

 

Het is de zoektocht naar een visioen om in contact te komen met Spirit. Dit vindt vaak plaats in de natuur, zoals aan het water, of op een berg. Je kan echter de Spirit en de eenheid van alle dingen overal ervaren. Vanuit dit gegeven organiseren we een persoonlijke quest hier bij ons in de natuur of kan je de vision quest intergeren in de dagelijkse activiteiten.

 Een Vision quest vraagt goede voorbereiding daarom is het nodig fysiek en mentaal te beginnen met de transformatie. Tijdens een intake wordt voor jou persoonlijk gekeken hoe we jou kunnen voorbereiden en waar de vision quest gaat plaatsvinden.

 

De vision quest geneest ons lichaam en ons denken op een krachtige natuurlijke manier. Zo krijgen we een helder beeld van wat we echt in het leven willen, wat onze hartstocht is.

 

Je zal persoonlijk begeleid worden in het werk vooraf en tijdens de quest zelf.

Voor een gratis intakegesprek contacteer Carla op het nummer 054 24 08 39 of via coaching@thekeyoflife.be


Meer over Carla?  http://www.thekeyoflife.be/nl/carla

 

 

 
Blijf op de hoogte van tips en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief! INSCHRIJVEN