Loopbaan met zorg

Zorgen voor een  kind met een handicap of ernstige chronische ziekte leidt er vaak toe dat ouders (vooral moeders) hun beroepsleven stopzetten of reduceren, of een sterk spanningsveld ervaren om de zorg, het gezinsleven en de arbeid te combineren. 
Concreet zien we 

  • een feitelijke uitval uit de arbeidsmarkt van ouders met een zorgenkind de eerste maanden of jaren nadat de ontwikkelingsvertraging zichtbaar wordt/de diagnose bij hun kind werd gesteld.
  • de kans om terug te keren naar de arbeidsmarkt wordt vaak beperkt door de blijvende zorgintensiteit en/of labiele gezondheidssituatie van het kind. 
  • wie kiest voor de combinatie van het bestaande professioneel engagement met de nieuwe gezinssituatie ervaart soms een verhoogde stress en belasting 
  • werk blijft een belangrijke nood van veel ouders en kan hun draagkracht net verhogen

    Ik zal als loopbaancoach met jou als ouder van een zorgenkind aan de slag gaan rond loopbaan- of opleidingskeuzes. Er werden tools ontwikkeld en getest om loopbaan- en zorgprofessionals toe te laten ouders van een minderjarig zorgenkind beter te ondersteunen bij het nemen van loopbaanbeslissingen en bij het combineren van werk met zorg voor het kind.

    Wens je meer info of kom je graag langs voor een gratis intake gesprek? Aarzel niet mij te contacteren op het nummer 054 24 08 39 of 0479 29 79 29 of coaching@thekeyoflife.be

 

      

 

Blijf op de hoogte van tips en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief! INSCHRIJVEN