Leren coachen

Wat ik ook zoek, of denk te willen, hoe lang het verlanglijstje ook is, al mijn wensen zijn slechts een reflectie van mijn verlangen om thuis te komen.


Al heel lang heb ik het verlangen om een basiscursus coaching voor healers en massagetherapeuten enzo op te starten maar door ons drukke agenda kwam het er maar niet van maar nu dankzij Corona heb ik de tijd gevonden om er iets mee te doen.
Ik merk namelijk dat mensen die cursussen volgen zoals healingstechnieken, reiki, massages, e.d. niet echt de handvaten hebben om ook de coach in hen naar boven te halen. Een healing/massage geven en krijgen is zeer zeker waardevol maar het is nog waardevoller als deze ondersteund wordt door een aantal gesprekstechnieken of methodieken die aansluiten bij de sessie en waardoor mensen inzicht krijgen in zichzelf en goesting krijgen om met zichzelf ook daadwerkelijk aan de slag te gaan en niet van healing naar healing of van massage naar massage lopen zonder de oorzaak aan te pakken.

Elke minuut, elke mens,elk voorwerp kan voor jou een zinvolle les betekenen, wanneer jij weet hoe je ze moet ontwikkelen. Heinrich van Kleist.

Deze opleiding staat niet alleen in het teken van doelgericht vragen leren stellen maar ik voorzie ook een aantal methodieken die je kan inzetten om verdieping/verduidelijking te brengen. Ik denk dan aan werken met de levenslijn, de logische niveau's van Diltz, werken met het kernkwadrant, Walt Disney methode, drama driehoek, visualisatie, inzicht via creatie, oefeningen voor de cliënt thuis. Welke methodiek laat ik vooral afhangen van het moment zelf en de behoefte binnen de groep.
Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent (Chinees gezegde)


Samengevat
:
- Wat is coaching en wat is coaching niet?
- Aanleren van competenties van een coach: luisteren, onderzoeken, observeren, vraagtechnieken, gesprekstechnieken, sponsoren, inbrengen van stilte, humor, feedback geven, bewustworden van je eigen kaart,...herhalen, samenvatten, verankeren, kaderen en herkaderen, omdenken,....

Praktisch:
- Max 10 personen, tenzij anders verwacht wordt inzake maatregelen, dan hanteren we dit aantal

- Deelname 70 euro per dag, totaalprijs 350 euro

- Data: 3/08, 10/08, 17/08, 24/08, 31/08  telkens van 10u tot 17u

@ The Key Of Life, Nuchten 98, 9506 Idegem

Inschrijven via contact@thekeyoflife.be

 

Reviews

‘In een veilige omgeving word je door Carla stap voor stap meegenomen op je innerlijke reis. Heel fijn dat de aangereikte tools direct in de praktijk worden toegepast.
Verhelderend en verrijkend.
Dankbaar  voor deze prachtige ervaring. I

De “leren coachen” opleiding is gestoeld op Carla’s jarenlange ervaring als coach en werd op haar eigen mooie authentieke manier begeleid. De opleiding is vooral praktijk- en ervaringsgericht. Vanuit een breed aanbod van oefeningen, enerzijds vanuit de rol als coach en anderzijds vanuit de rol als cliënt, beleef je ten volle welke beweging de aangeleerde tools tot stand kunnen brengen. Een aanrader voor iedereen die zich verder wilt ontwikkelen binnen de wereld van coaching en hierin nog wat vertrouwen wil opbouwen. T


 

 

 

Blijf op de hoogte van tips en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief! INSCHRIJVEN