Cycle and flow

Cycle & Flow
Cycle & Flow is een ritueel voor vrouwen waarbij we body prayer, geleide meditatie, zang en dans combineren om te reizen door de vrouwelijke archetypen, de seizoenen van ons leven en de fasen binnen onze menstruatiecyclus. We verkennen de unieke relatie tussen onze eigen cyclus en het universele natuurlijke ritme van de maan. Om onze vrouwelijkheid te cultiveren concentreren we ons tijdens onze meditaties en dans op ons bekken, onze baarmoeder, ons hart, ons innerlijke oog en onze diepe bron van lichaamswijsheid die erop wacht om aangeboord te worden. Het doel van dit samenzijn is de “flow” die ontstaat als we met bewustzijn en positieve waardering leren mee te stromen met onze cyclische natuur. We komen tot een begrip van onszelf op een dieperliggend niveau, dat meestal niet aan bod komt in onze dagdagelijkse rol in de familie of op het werk. Zo leren we onszelf te aanvaarden in de complexe eenheid die we als vrouw zijn en vol te leven vanuit onze unieke feminiene authenticiteit. Voor vrouwen van alle leeftijden en culturen.

Lees meer hieronder

Praktisch:

Weekendworkshop za-zo 13 & 14 april 2019, 10u-17u

Plaats: in de yurt van The Key of Life, Zandbergen, België

Prijs: 150 eu

Kom je per twee, dan betaal je elk 140 eu.
Lage inkomens: 140 eu of neem contact op.

Als je voor 13 maart betaalt: korting van 20 eu: 130 eu

Voertaal: Nederlands of Engels, afhankelijk van de deelneemsters.

Maximum 20 deelneemsters

Eet je graag een kom soep ‘s middags, dan kan dat voor 2.5eu.

Het is mogelijk om in de yurt te blijven overnachten als je zelf een matje en slaapzak meebrengt - extra kost voor de overnachting = 5eu.

Je kan een ontbijt bestellen bij Key of Life: 5eu. 

 Inschrijven is noodzakelijk op movinginside2017@gmail.com

Begeleid doorMieke Anthuenis enLien Wilde Wortels


Zowel de westerse als de oosterse geneeskunde erkennen dat de vrouwelijke menstruatiecyclus uit vier krachtige fasen bestaat die zich manifesteren op het biologische, emotionele en energetische vlak. Steeds meer vrouwen worden zich ervan bewust dat we met deze fasen ook verschillende niveaus van energie, emoties en welzijn doorlopen. Deze stadia komen ook overeen met de fasen van de maan. De menstruatiecyclus en de maancyclus sluiten weliswaar niet altijd op elkaar aan, want elke vrouw is anders en het samenspel is complex. Maar toch is het niet voor niets dat vele culturen naar menstruerende vrouwen verwijzen als "in hun maan" of “in maantijd”. Het voorvoegsel "Men (s) es" komt ook van het proto-Indo-Europese woord voor maan!

Nu worden deze vier fasen al heel erg lang geassocieerd met vier vrouwelijke archetypen. De archetypen zijn vloeiend, persoonlijk en open voor interpretatie. Maar hun kenmerken, hun uiterlijk, hun legendes en verhalen, hun sterke en zwakke punten en de soorten energie die ze representeren, tonen vaak overeenkomst met hoe een vrouw zich voelt, hoeveel energie ze heeft en welke gevoeligheden ze ondervindt tijdens die bepaalde fase van de maan of menstruatiecyclus. De archetypen zijn: Maagd, Moeder, Tovenares / Wilde vrouw, Oude Wijze Vrouw.

Door vertrouwd te raken met elk archetype beginnen we te zien hoe een specifieke essentie zich in ons manifesteert en hoe ze evolueert in de cyclus. We leren deze kwaliteiten bewust in te zetten voor het optimaliseren van onze energie. Welke acties en beslissingen nemen we best op welk moment? Wat stellen we best een paar dagen uit? Onze persoonlijkheden en emotionele zelf zijn in een staat van cyclische flux - we zijn niet dezelfde gisteren als we vandaag zijn. Weten dat een bepaalde toestand van voorbijgaande aard is, kan geruststellend zijn; weten dat die staat een maand later ook weer terugkeert, is... handig. En heel belangrijk, niet alleen voor onze reproductieve gezondheid en hormonale balans maar voor ons algehele welzijn: welke delen missen of onderdrukken we en hoe kunnen we ze wakker maken? Onze ziel streeft immers niet naar perfectie maar wel naar volledigheid...

Deze workshop is niet enkel voor menstruerende vrouwen. Ook vrouwen die zich naar de menopauze toegaan of er zich al in bevinden, evenals vrouwen die een hysterectomie hebben ondergaan zijn van harte welkom. Het stoppen met bloeden betekent geenszins dat de essentie?le energiee?n van het vrouwzijn niet meer spelen. Integendeel, op een energetisch niveau blijven dezelfde archetypische inhouden zich aanbieden. De energie die voorheen op het fysieke plan naar het bloeden ging, komt nu vrij voor een nog diepere femininiteit en een vernieuwde creativiteit. Dat de baarmoeder fysiek is weggenomen, betekent evenmin dat zij niet meer op een energetisch niveau aanwezig is. Dit ritueel kan met terugwerkende kracht heling brengen in stukken van het vrouwzijn die niet zijn beleefd of waar pijn op zit.

In elke vrouw leven vier vrouwen, zegt Miranda Gray in Female Awakening. Het herkennen van de vrouwelijke archetypes en de elementaire krachten die in ons leven, kan ons helpen om onszelf te begrijpen en te aanvaarden in de complexe eenheid die we zijn, en vol te leven vanuit onze feminiene authenticiteit.

Mieka en Lien leerden elkaar kennen in een vrouwencirkel 9 jaar geleden. Er was meteen een klik, wederzijds begrip en veel warmte. Ze werden allebei opgeleid als advanced Moon Mother bij Miranda Gray en geven womb blessings en womb healings in die lineage. Het is alsof ze dezelfde missie leven, namelijk vrouwen begeleiden en bekrachtigen in het ontdekken en omarmen van hun natuurlijk ritme en hun vrouwelijkheid, elk met zeer aanvullende accenten.

 

Lien werkt via storytelling, creatieve werkvormen, zang en klank. Ze geeft vrouwencirkels en trajecten voor meisjes die vrouw worden (Celebration day for girls en Ontpop). Zie ook: http://www.wildewortels.be/wie-ben-ik-en-wat-doe-ik-2

 

 

 

 
 


Mieke is opgeleid tot sjamane en womb healer. Ze specialiseert in stoombaden voor de yoni - Sanskriet voor het bekken, de vagina en de baarmoeder - en begeleidt innerlijke journeys via dans, beweging en meditatie. Haar motto is simpel: ga naar binnen in jezelf en komt tot een bewogen inzicht. Zie ook: https://movinginside.com/contact/mieke-anthuenis/

 

 

Getuigenissen:

R.H.: “Deze workshop heeft mij de sleutel gegeven om een persoonlijke doorbraak te beleven. Mieke heeft de workshop op zo een manier aangeleid dat ik tot een diepere laag in mijn bewustzijn kon komen. Tijdens het dansen van één van de vrouwelijke archetypes heb ik een stukje van mezelf teruggevonden dat ik jaren geleden ben kwijtgeraakt, en heb ik dat opnieuw kunnen integreren. Het was alsof zich een spontane sjamanistische heling voordeed door het inzicht dat ik kreeg. Vanaf dat moment kon ik uit een negatieve cyclus stappen met betrekking tot het moederschap en mijn rol draaien. Door het integreren van een aspect van het archetype van de maagd, kwamen de andere energieën in een andere balans. Het effect was instant en duurt tot de dag van vandaag. Als ik dit een dag van tevoren had gelezen had ik niet eens geweten wat er precies bedoeld werd, en zelfs nu ik het zelf beleefd heb kan ik het niet goed in woorden uitdrukken, maar het duidelijkste is het als ik naar mijn dagdagelijkse flow kijk, en naar mijn gevoel over mijn rol in het leven. Het “klopt” nu. Mieke, dankjewel voor je mooie workshop en de bijzondere kans die je mij gegeven hebt.”

L.V.: “Nogmaals duizendmaal dank voor je overgave, intensiteit en liefdevolle waarachtigheid. Ik heb de indruk dat er iets veranderd is in mijn omgaan met mensen en dingen. Ik ben nog voorzichtig maar de combinatie van verhalen, rituelen en meditaties hebben van mij een krachtigere vrouw gemaakt. Empowered, zo voel ik me.”


 

Blijf op de hoogte van tips en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief! INSCHRIJVEN